Sziasztok!

Egy belvárosi polgári ház ad otthont Pécs egyik legújabb gyöngyszemének a Csinos Presszónak. A stílusát elég nehéz lenne meghatározni, én általában romkocsmának szoktam hívni, de az alkotók célja, hogy belvárosi közösségi térként funkcionáljon! :)
Átsétálva a kapualjon egy hangulatos, nagy kerthelyiség fogadja az embert, tele különféle stílusú asztalokkal, székekkel és "régi" használati tárgyakkal körítve. Van itt minden, régi stoki, raklapból összeácsolt pad, zsírosbödön tetejéből készített hamutartó, felöltöztetett fák. Külön pozitívumként kiemelném, hogy külső pult is üzemel, ami nagyban csökkenti a várakozási időt a hétvégi tumultus idején.
Betérve a házba úgy éreztem magam, mintha valakihez vendégségbe mentem volna csak éppen egy bárpult van a bejáratnál. :) A ház 4-5 szobából áll, itt is különféle asztalokkal, székekkel, fotelokkal töltötték meg a belső teret. A fűtéscsöveken régi szódásüvegek, esernyők lógnak, a falakat pedig egyedi falfestmények és különböző kreatív alkotások díszítik. Az egyik szobában kis házi könyvtár üzemel, ha valakinek olvasni támad kedve vagy csak sokat késnek a haverok. A benti pult és mellékhelyiség is rendkívül kreatívan lett kialakítva, de inkább nem írok róla semmit, had legyen egy kis meglepetés is.
Egy pince is található az épület alatt ahova egyszer véletlenül tévedtem le WC-re menet, de jelenleg el van torlaszolva. Ha jól hallottam, akkor koncerteknek fog majd helyet adni.
Az italválaszték és az árak is elfogadhatóak, van 3 féle csapolt sör (korsó Ottakringer 320 Ft 201302 ; 350 Ft 201408) házi szörp, limonádé, pálinka, többfajta folyó és üveges bor.
Arra készüljetek fel, hogy hétvégén általában tömve vannak (ennyi emberre a két WC kapacitása is kicsi szerintem - időközben már bővítettek +2 toalettel201409), 9 körül már elég nehéz szabad asztalt találni és asztalfoglalás sajnos nincs.

Frissítés: A kerthelyiség egy részét lefedték így a dohányzó vendégek komfortosabban élhetnek eme káros szokásuknak a nagy téli hidegben és a tavaszi/őszi özönvíz idején...


Üdv.: CsPK

Nyitva tartás

Kerthelyiség

Kerthelyiség 2

Hátsó pult