Sziasztok!

A Művész Presszó nem pont a város legfrekventáltabb helyén van, de aki ide látogat az nem fog csalódni. A köztársaság tértől pár lépésre szemben a Magda cukrászdával találjátok. Engem a kézműves sörök csábítottak ide...
A mostanában divatos retró berendezés és a különleges italválaszték emeli ki a helyet a szürke félhomályból. A belső teret igényesen és stílusosan alakították ki a szokásos békebeli bútorokkal és a hozzájuk tartozó lámpákkal, régi rádiókkal és faldíszítésekkel. Az asztalokon régi vicc gyűjtemények vannak, amiken addig el lehet szórakoztatni magunkat vagy a társaságot, amíg ki nem ér a megrendelt ital. Én a csokis sört próbáltam ki elsőre, ami nagyon finom volt viszont az árát is megkérik rendesen (110 Ft/dl 20130307), úgyhogy aki kézműves sörből akar berúgni, annak mélyen a zsebébe kell nyúlnia. ;)
Kellemes meglepetésként ért, hogy az asztalon étlap is volt, amin pizzát, lepényt és palacsintát kínáltak a megéhező vendégeknek. Amit kicsit furcsálltam, hogy a pizzát futár hozta és utána a pultos hölgy tányéron késsel és villával szervírozta. Amúgy a kiszolgálás nagyon kedves és barátságos volt, egy rossz szavunk se lehetett rá.
Összefoglalva: aki retró hangulatra és különleges kézműves sörökre vágyik (és nem sajnálja rá a pénzt) annak irány a Művész presszó!
Negatívumként annyit tudnék kiemelni, hogy én eléggé fáztam amikor ott voltunk (március elején).

Facebook oldalukon találhattok képeket és az aktuális sörkínálatot.

Üdv.: CsPK

Ui.: tavaly a made in pécs a város legjobb vendéglőjévé választotta.