2014. 09. 19.

Elefántos Étterem és Pizzéria (Pécs, Jókai tér 6.)

Sziasztok!

Második próbálkozás (első lent):
Két év után újra megpróbáltam az Elefántos Éttermet. Most nem sikerült csalódnom. Az asztal szépen meg volt terítve, a pincér gyorsan és kedvesen szolgált ki, bár az ital rendelésünket elfelejtette elsőre megkérdezni, de ez legyen a legnagyobb gond. Egy San Benedetto ásványvizet (890 Ft) rendeltünk, aminek a címkéjén látszott, hogy nem Magyarországról származik, láthatóan adnak az olasz imázsra. Ettől függetlenül szerintem az italárak irreálisan magasak: 0,2 L-es kóla 450 Ft...
A belső elrendezést a hely olasz profiljához mérten alakították ki, a falakon különböző olasz ételek fényképeivel és a hozzájuk kapcsolódó magyarázattal díszítették. Látni, hogy készülnek a tészták pizzák, melyek végül a kemencébe sülnek ropogósra. Én egy házi makarónit rendeltem (1900 Ft), amit nagyon gusztusosan tálaltak és ízre is finom volt, de a mennyiségtől nem voltam elájulva.
A kerthelyiséget kicsit puritánnak tartom, az árakhoz és a frekventált elhelyezkedéséhez képest, otthonosabbá tehetnék, párnázott székekkel és igényesebb asztalterítőkkel.
Összességében elégedett vagyok a  tapasztaltakkal, még visszatérek egy igazi olasz pizzára. :)

Üdv.: CsPK


HÁZI MAKARONI PARADICSOM OLIVABOGYÓ MOZZARELLA
Sziasztok!

Az Elefántos Éttermet mindig ki szerettük volna próbálni, de valahogy soha nem került rá sor. Egyszer felbátorodva gondoltuk kiülünk a teraszára inni valamit.
Nem kellett volna...
Miután találtunk egy szabad asztalt a kívülről hangulatos terasz már nem is tűnt olyan jónak. A földön falevelek és kosz az asztal tiszta morzsa volt, gondoltuk majd csak jön valaki és letörli, de nem jött. Vártunk kb. 10 percet mire megkaptuk az étlapot, de csak utána fordultam le majdnem a székről, amikor megláttam az árakat! Egy korsó Aranyfácán 650 Ft volt (szemben (30 méter) a Zacc kiülős részén ugyan ezért 420 Ft-ot kérnek)! Mondom magamban, egyszer élünk iszok egyet biztos majd aranytálcán hozzák az aranyfácánt. Aztán vártunk megint kb. 6-7 percet (két pincérből egyik se bagózott ránk, lehet azért mert nem külföldiek voltunk vastag pénztárcával, pedig szépen ki voltunk öltözve) és ekkor adtuk fel a várakozást a koszos asztalt felett. Felálltunk és leléptünk.
Egy ideig szerintem nem próbálkozom újra az Elefántos Étteremmel...
Ha valaki kipróbálta már, írja meg a véleményét!

Üdv.: CsPK

Van egy nagyon szuper honlapjuk, ott minden fontos információ megtalálható:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése