2014. 10. 06.

Uránia Mozi (Pécs, Hungária út 19.)

Sziasztok!

Szerintem sok pécsi polgár nevében mondhatom, hogy a városnak régóta szüksége volt egy belvárosi mozira, hiszen olyan jó egy mozizás után beülni valahová a belvárosban, és azoknak, akiknek nincsen kocsijuk, néha igencsak körülményes egy esti film után a Pécs Plázából egyáltalán hazajutni...
Így hát nagyon örültem, amikor megtudtam, hogy az Uránia mozi újranyitja kapuit. Gyanítottam, hogy az első napokban sokan lesznek, ezért foglaltam jegyet a honlapjukon (pecsimozi.hu), az oldal felhasználóbarát, a foglalás 1 perc alatt megvolt. A jegyeket az előadás előtt legkésőbb 25 perccel kellett átvenni, de amúgy bármelyik nap is érte lehet menni, ha arra jár az ember.

Pénztár és a büfé
Az épületet belülről teljesen felújították, szép új minden, vannak várakozó helyek lenn és az emeleten is, a falakat filmplakátok díszítik, plusz 2 tv előzetesekkel szórakoztatja a várakozó népet. A mosdó rendben van, semmi extra. A jegypénztár és a büfé egy helyen van, van minden mi szem-szájnak ingere, popcorn (1,5 l 400 Ft, 5 l 900 Ft), nachos szósszal (600 Ft), édes popcorn, csoki, gumicukor, üdítő.  A személyzet nagyon kedves volt, elegáns egyenruhában feszítettek. Ami kicsit fura, hogy nincs gépi üdítő, csak üveges, fél és 1 literes kiszerelésben, így jég nélkül nem volt elég hideg az ital, de sebaj, a fő hogy legyen kényelmes a moziszék és legyen jó a kép- és hanghatás. Ennek maximálisan megfelelt, a mozivászon kétszer akkora, mint régen volt. A szék nagyon kényelmes volt, pedig a 145 perces Holtodiglan c. filmet néztük, de egyáltalán nem gémberedtem el, és a lábnak is nagyon sok hely van, annyi ráadásul, hogy a nyújtózkodók nem tudják rugdosni az előttük ülő ember székét, aminek én sokszor voltam szenvedőalanya. A film előtt pozitívum volt, hogy nem voltak idegesítő kereskedelmi reklámok.

Mozi menü (nagy kukorica, 1 literes üdítő) 1450 Ft
Mozivászon az utolsó sorból
Összességében jókat tudok mondani a teremről, mindenben megfelel amilyennek egy modern moziteremnek lennie kell, bár hiányoltam a padlóvilágítást (néha még a saját üdítőmet se találtam meg a nagy sötétben). Újdonság a régi teremhez képest, hogy a székeknél van italtartó. És nem utolsó szempont, hogy a felnőtt mozijegy 1200 Ft, ez érvényes a 3D előadásra is, viszont most 2 hétig csupán 790 Ft-ért lehet mozizni.
Az üzletvezető egy interjúban pedig azt ígérte, hogy a hazai premierekkel egy időben fogják vetíteni a nagy hollywoodi filmeket, így szerintem az Uránia a belvárosiaknak igazán jó alternatíva lehet, ha mozizni szeretnének egy jót. :)

Üdv.: M

u.i.: Aki pedig művészfilmekre vágyik, az se csüggedjen, mert hamarosan újranyit az Apollo, a híresztelések szerint ott is lesz egy-két újítás. Kíváncsian várjuk... :)

Földszinti várakozóhelyek
Emeleti váró


Beharangozó (2014.09.30.):

Sziasztok!

Csütörtökön újra megnyitja kapuit az Uránia mozi. 2014. Október 2-14 között minden jegy egységesen 790 Ft. Hamarosan kipróbáljuk, mit sikerült kihozni belőle. Addig is a tervezett program és az elérhetőségek:
Facebook oldaluk
Honlapjuk


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése