2014. 10. 24.

Bamboo (Pécs, Váradi Antal u. 9.)

Sziasztok!

A kínai kajával szemben közömbösen érző emberrel még nem találkoztam, valaki vagy szereti, vagy nem. Én az előbbiek táborába tartozom, és szerintem egy helyen igazán minőségi ez a fajta étel, ez pedig a Bamboo.

Az étterem elég tágas, és ami a legjobban tetszik, hogy van pár olyan kerek formájú asztal, aminek a közepén forgatható tárcsa van, ezekre tálalják az ételt, így mindenki kedve szerint, könnyebben tud szedni a tányérjába, nem kell adogatni a tálakat. Lehet pálcikával és hagyományos evőeszközzel is enni, nekem még sajnos nem sikerült megtanulni a pálcika használatát, de rajta vagyok az ügyön. Az étterem dizájnjára szerintem elég hangsúlyt fektettek, az ázsiai kultúrából jól ismert sárkány motívum visszaköszön a bejáratnál és a széktámlákon, a falakat pedig autentikus képek díszítik.

A forgós asztal :)

Az étlapon nagyon sok finomság van, többféle ízű csirke, kacsa, sertés és marha hús, de aki szereti a tengeri herkentyűket, az választhat a hal, rák és tintahal közül is. 
Az erős-savanyú levest csak ajánlani tudom, itt mindig kellően csípős volt, az állaga pedig kifogástalan (pl. az Árkádos büfében ettem már a gumi állagára hajazó levest).
Aki hétköznap egy menüre szeretne beugrani, nem fog csalódni, a leves és főétel 950 Ft, a második fogást egy külön menü-s étlapról lehet kiválasztani, amelyen kb. 8-10 étel van. Én legutóbb Gung-Bao csirkét választottam rizzsel. A levesre kb. 5 percet kellett várni, de gondolom abból mindig van egy kondérral. A főételt a rendelés után kb. 20 perc múlva hozták ki, ami arra utal, hogy frissen készült. Az adag szerintem mindenkinek kielégítő lehet, én nem is tudtam mind megenni, kidobni meg kár lett volna, úgyhogy elcsomagoltattam. :)

Erős-savanyú leves
Gung-Bao csirke rizzsel
A kiszolgálás mindig kedves és udvarias volt. Ami külön dicséretet érdemel, hogy házhoz szállítást is vállalnak, Pécs egész területén 1000 Ft felett ingyenes. Múlt héten ezt a szolgáltatást is teszteltem, Öt ízű kacsát rendeltem pirított tésztával, a husi nagyon finom volt, az öt ízű szósz mennyei, de a tészta nem volt az igazi, szerintem a szójaszószt kicsit kispórolták belőle, amit furcsálltam, mert sokszor ettem már ott pirított tésztát, de mindig jó volt. Szerencsére itthon van egy üveggel, úgyhogy ezt végül orvosolni tudtam. Amúgy a szállítási idő teljesen jó, kb. 40 perc alatt kihozták.

Nekem nagyon bejön ez a stílusú konyha, igaz, a magyar ember szája ízéhez van igazítva, mert az itthon kapható kínai kaja nem teljesen ugyanaz, mint amit Ázsiában ismernek. De aki szereti, annak csak ajánlani tudom a Bamboo-t.

A holnapjukon minden egyéb infót megtaláltok.

Üdv.: M

A sárkányos bejárat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése