2014. 10. 11.

Lauber Dezső Sportcsarnok (Pécs, Dr. Veress Endre utca 10.)

Sziasztok!

Minden valamire való város alapvető tartozéka egy városi sportcsarnok. Pécsett is található egy kicsit szoci, nem túl nagy, nem a legkényelmesebb csarnok, de a lényeg, hogy a miénk. A hosszú évek során rengeteg öröm és bánat színhelye volt és lesz, reméljük még sokáig visszhangzik majd benne a HAJRÁ PÉCS.

A csarnok kívülről
Mi szokás szerint a szezonnyitó PVSK-Panthers meccsre látogattunk ki biztatni a fiúkat. A csarnokot kicsit kipofozták az utolsó látogatásom óta. Lefestették a korlátokat és a falakat, de azért a régi báját nem vesztette el. A kosármeccseken többféle ülőhely között lehet választani, ki milyen igényekkel rendelkezik. A pálya mellett kialakított műanyag és párnás székes helyeken közelről lehet szemlélni a meccseket, de én nem nagyon szeretek ott ülni, mert nem látom át az egész pályát. A fenti tágasabb lelátó részen nem lehet kényelmesen hátradőlni és az ülőrész is fa borítású, szóval a kényes hátsóval rendelkező sportbarátok hozzanak párnát magukkal vagy a "lenti" helyek közül válasszanak. Természetesen a B közép tagjai mindig állva szurkolják végig a meccset, így nekik nincs ilyen problémájuk.

A csarnok belülről
A csarnok északi és déli bejáratánál is van egy-egy büfé a szokásos választékkal (sör, bor, csoki, üdítő és mindenféle földi jó) és az ilyen helyeken elengedhetetlen pattogatott kukorica árus is képviselteti magát. A kiszolgálás gyorsasága mindig függ a nézőszámtól, de mindig igyekeznek korrektül kiszolgálni a szomjas és éhes szurkolókat. Mi általában egy korsó Szalonnal (390 Ft20141010) alapozzuk meg a hangulatot a meccsre, na nem azért mert olyan jó, hanem mert pécsi, mint mi.
Büfé árak
Büfé és az elengedhetetlen popcorn árus
korsó Szalon
A csarnokot természetesen nem csak sportcélokra szokták használni. Koncerteket, céges rendezvényeket, expókat és mindenféle nagyobb fedett létesítményt igénylő eseményeket is szoktak itt tartani. Megközelíthetőség szempontjából ideális az elhelyezkedése, a belvárosból kocsival és busszal is 5-10 perc alatt kényelmesen elérhető és a gépjárművel érkezők a csarnok mellett kialakított kaviccsal leszórt nagy parkolóban könnyedén le tudnak állni az aktuális esemény alatt.
Végezetül egy-két száraz adat:
A csarnokot 1976-ban adták át.
Befogadó képessége 3500-5000 fő.
Értesüléseim szerint eredetileg uszodának készült, ezért rendelkezik eme fura és egyedi kialakítással. A küzdőtér lenne a medence alja... :)

Üdv.: CsPK

1 megjegyzés:

  1. A büfé árak kicsit el vannak szállva, pl. egy szendvics (2 szelet szalámi, semmi más 250 Ft), de a legdurvább, hogy egy szelet Milka waffelini 240 Ft (boltban 80 Ft), sok gyerekes család jön, jó kis lehúzás..

    VálaszTörlés