2014. 10. 07.

Nappali (Pécs, Király utca 23-25.)

Sziasztok!

Mostanában egyszer-kétszer ellátogattam a Nappaliba, hogy végre megszülessen ez a bejegyzés. Nem a legfrekventáltabb időszakban voltam, így kimaradtam a hétvégi nyüzsiből és jobban szemügyre tudtam venni a helyet. Próbálkoztunk már a csúcsidőszakban is bejutni a srácokkal, de mindig annyian voltak, hogy csak a pultig jutottunk egy kósza sörre.

Nappali - bejárat
A berendezés tényleg olyan, mint egy nappaliban. A nagy közös tér végében a színpadnak kialakított emelvényen található kanapékon egy nagyobb társaság is kényelmesen le tud ülni, sőt még egy hintaszéket is hozzácsaptak az összeállításhoz, csak hogy meglegyen az igazi feeling. Itt szoktak fellépni az aktuális vendégek is, elég változatos műsorokkal (érdemes figyelni a programokat). A berendezés többi része kicsit romkocsmás hatású, régi, más-más stílusú/formájú székekkel és asztalokkal körítve tölti be a teret. Oldalt békebeli foteleket is ki lehet fogni, ha szerencsés az ember. A falakat mindig valamilyen kiállítás képei díszítik, amik szerintem igazán változatossá teszik a helyet, nem beleszürkülve a hétköznapokba és az állandóságba. Legutóbb meglepődve tapasztaltam (régen jártam már errefelé), hogy kibővítették a helyet a bejárattól jobbra, így talán kényelmesebben el lehet férni a hétvégi csúcsidőszakban, és az "új" pultnak köszönhetően az italhoz való hozzájutás is felgyorsul. Jó időben ki lehet ülni az utca fronton kialakított részre, belekapcsolódva a városi élet forgatagába.

Nappali - belül
Nappali - belül
A kiszolgálással soha nem volt gondom, mindig kedvesek és segítőkészek voltak. Az árak szerintem pont illenek a helyhez, nem túl olcsó és nem is nagyon drága. Örömmel konstatáltam, hogy a helyi sörgyár termékeit kínálják a csapokon (Pécsi sör 480 Ft20140803, Szalon 380 Ft20140803, Szalon Barna 480 Ft20140803). Az itallap igazán változatos, mindenki megtalálhatja a saját ízlésének megfelelőt. Házi szörpök, limonádék, gyümölcslevek, sörök, borok, pálinkák csalogatják a betérő vendéget. Az italok mellett különböző sörkorcsolyákból is lehet válogatni, sőt az édesebb ízek kedvelői házi rétessel csillapíthatják éhségüket.

Nappali - itallap

A Nappali hostelként is üzemel, így bele lehet futni pár külföldi vándormadárba, talán még mesélnek is egy-két jó sztorit. A szobákat még nem sikerült meglesnem, de a képek(Nap Hostel) alapján kényelmesen meg lehet szállni szükség esetén.
Ha a Király utcában jártok, ugorjatok be egy italra és élvezzétek a felkapott és hangulatos Nappali varázsát.

Üdv.: CsPK

u.i.: a wifi jelszót az itallap hátulján találjátok :)

Nappali - belül
Nappali - terasz

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése