2014. 10. 21.

Teca-mama Kisvendéglő (Pécs, Darázs dűlő 15/2.)

Sziasztok!

Ha valaki már kirándult Égervölgy(Nyugati-Me­csek) felé, vagy bicajozott Pécsről Orfűre a bringaúton, az biztos belefutott már Teca-mama kisvendéglőjébe. Kicsit eldugott helyen van, de pihenőállomásnak tökéletes a megfáradt vagy éppen éhes és szomjas kirándulók számára.

A vendéglő kívülről
Kint egy fedett kiülős rész csalogatja a vendégeket, ahova akár egy nyári zápor elől is nyugodtan be lehet menekülni, egy zsíros kenyér és egy sör (üveges Soproni 380 Ft20140808) társaságában. A fából készült kerti bútorok nem a legkényelmesebbek, de aki már bicajozott erre az tudja, hogy örül az ember, ha megpihenhet valahol egy kicsit. Az extra kényelmet igénylőknek örömmel mondom, hogy rendszeresítettek egy fotelt is, csak vigyázzatok, hogy össze ne kapjatok rajta...

Kiülős a fotellel :)
A fedett terasz ülőhelyei
A benti rész berendezésén nekem a szoci idők köszönnek vissza a szokásos éttermi-kifőzdés asztalokkal, terítőkkel, székekkel és bútorokkal. A pult mögött Teca mama szolgálja ki szívélyesen a vendégeket a megszokott és elmaradhatatlan "aranyoskámok és drágámok" közepette. Az italválaszték nem hagy kívánnivalót maga után, minden megtalálható, ami egy ilyen helytől elvárt (a sörcsapon Sopronit mérnek). Zsíros kenyéren kívül még nem ettem itt semmit, előbbit elég nehéz elrontani, úgyhogy az éttermi kosztról nem tudok nyilatkozni, de a háziasszony biztos finoman főz. A hely panzióként is üzemel, így a nagyobb túráról érkezők meg tudnak szállni hosszabb vagy akár rövidebb időre is (részleteket a honlapjukon találtok).
Aki erre jár, ugorjon be és pihenjen meg egy kicsit Teca mama rezidenciáján. 

Üdv.: CsPK

Hűsítő és fájdalomcsillapító
Bejárat a vendéglőbe
Cégér a bringatároló mögött


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése