2014. 11. 12.

a Szoba (Pécs, Boltív köz 2.)

Sziasztok!

Néhány éve fedeztem fel a Szobát, ha jól emlékszem egy városmagazinban. Kicsit eldugott helyen van (a Boltív közben egy belvárosi társasház legfelső emeletén), azt hiszem még nyitás előtt is érkeztem, de végül, sikerült ráakadnom. A nyitva tartásra majd figyeljetek oda, mert nem éppen szokványos. Jelenleg egy kis tábla is hirdeti a hollétüket, így könnyebben meg lehet találni a bejáratot.

A lépcsőház bejárata - irány a Szoba
A Szobát hirdető tábla
Amint felérsz a kacskaringós lépcsőkön, a Szoba terasza tárul eléd, ami jó időben igazán kellemes kis sziget a belváros közepén. Én azért is szeretem, mert nincs az utcán, nem járkálnak melletted bámészkodó turisták, el lehet bújni a világ szeme elől. Bocsánat a kifejezésért, de én csak kis Csinosnak szoktam nevezni vagy a Csinost nagy Szobának, mivel szerintem hasonló a stílus, csak ez egy lakásban van, nem egy házban. :) Betoppanva úgy érzi magát az ember, mintha egy házibuli kellős közepébe csöppent volna, csak az italt nem neked kell hozni és több az ismeretlen arc. Maga a hely az említett teraszból, két nagyobb szobából és a melléghelyiségekből áll.

Szoba pult
A lakás/szobák stílusa a romkocsmás, szabadság-szerelem stílust követik, melyeket vicces és érdekes falfestésekkel, és mindig változó kiállítással tesznek igazán egyedivé. Bulikat, koncerteket is szoktak rendezni, a programokat, kiállításokat a Facebook oldalukon tudjátok figyelemmel kísérni.

Faldekoráció
A belső szoba dekorációja
A kiszolgálás a pultnál történik, melyet olcsón és frappánsan raklapokból összeállítva oldottak meg. Eddig mindig kedvesek voltak, bár emlékszem egy pultos csajra, aki cseppet morcos volt ottjártamkor, de biztos csak rossz napja volt... :P
Az italkínálat kicsit szűkösebb a megszokottól, de kuriózumuk a fény. Aki még nem próbálta, feltétlenül tegye meg, a szódásüvegek a pult mögött várják a jelentkezőket. Én szokásomhoz híven söröztem (üveges Soproni 400 Ft20141108), de az alkoholmentes italok kedvelőinek a szörpöket is ajánlom (fekete ribizli szörp 80 Ft/dl20141108). Az italok szervírozása műanyag pohárban történik (gondolom a sok mosogatni valót kerülik el ezzel), úgyhogy aki finnyás erre, az igyon üvegből vagy hozzon magával egy poharat. :P

Soproni és ribizliszörp
Aki szereti az effajta helyeket, és egyszer rátalál a Szobára, az tuti visszafog még térni, megszemlélni egy kiállítást vagy éppen  bulizni egy jót a haverokkal.

Üdv.: CsPK

Kád ülőalkalmatosság gyanánt
A külső Szoba egyik asztala
a Szoba bejárati ajtaja

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése