2014. 11. 07.

Egylet (Pécs, Ferencesek utca 32.)

Sziasztok!

Idén nyáron megszületett a város egyik legszebb utcájában a Művész presszó nagy-testvére az Egylet. A nyitás után rögtön kipróbáltuk a helyet és azóta is rendszeresen látogatjuk, ha éppen be tudunk jutni. Pillanatok alatt nagyon népszerű lett, ami köszönhető a folyamatosan változó 12 csapon kapható kézműves söröknek és az egyedi, kicsit romkocsmás, de mégis otthonos hangulatának. Először picit túlzásnak éreztem a 12 különböző csapolt sört, kérdezvén, hogy erre van igény egy ekkora városban?! De úgy néz ki bejött nekik a dolog. Sőt még vendég csapokat is fenntartanak azoknak, akik szeretnék kipróbálni a sörcsapolás művészetét. A volt Rengeteget igazán ötletesen és igényesen kipofozták, és igazi kis kult helyet varázsoltak belőle. Belül változatlanul két nagy helyiségből áll, de a berendezést, az asztalokat és székeket szépen felújították. A falakon igényes és ötletes dekorációk kápráztatják el a betérő vendéget, mint például a sörfőzés folyamata feltapétázva a falra vagy éppen az órákból kirakott falióra. :D A melléghelyiségeket is ötletesen feldobták, de nem lövök le minden poént.

Belül
A szabadtéri félig nyitott, félig fedett részt is ötletesen rendezték be különböző formájú és színű, néhol képregény mintájú  asztalokkal, faládákból készített fali virágtartókkal és raklapokból összeálló szőnyeggel leterített heverővel. A nyári melegtől pedig vitorlavászon szerű napellenzők védik a vendégeket. Aki az utca forgatagát szeretné szemügyre venni az a bejárat melletti kiülőst is választhatja, melyet hangulatos kis színes kerti-bútorokkal és szintén raklapból készült heverővel szereltek fel.

Raklapokból heverő
A bejárat melletti kiülős
Kiszolgálás csak a pultnál van, így szerintem nagyban felgyorsul az italok szervírozása, de nagy tömeg esetén azért néha várni kell, míg sorra kerül az ember (addig meg lehet csodálni a kiszolgáló lányokat/fiúkat és az egyforintosokkal kirakott egyedi pultot). A kiürült poharakat és korsókat is kellő odafigyeléssel, időben összeszedik, a leégett hangulat gyertyákat is rögtön kicserélték, ha éppen arra volt szükség.

A fedett teraszrész
Az italkínálat igazán széles (nem fogom még egyszer leírni, hogy 12 féle folyamatosan változó csapolt kézműves sör kapható), a pálinkáktól, a szörpökön át, a borig minden fellelhető, szerintem mindenki megtalálja a maga szája íze szerint valót. Ahogy tapasztaltam, a közeledő hidegre való tekintettel feltankoltak teából is, úgyhogy a melegebb italok kedvelői sem sopánkodhatnak. Mint tudjuk, a kézműves sörök nem a legolcsóbbak, egy korsó világosért 550 Ft20140725-ot (Stari Pils) kérnek, a különböző ízű és magasabb alkoholtartalmúak akár 800 Ft-ba is kerülhetnek, a többi ital is a sörhöz hasonló skálán mozog, de hát mindennek megvan a maga ára...

Sör és limonádé háttérben a pulttal
Az ételeiket és a sörkorcsolyáikat (mert az is van) még személy szerint nem próbáltam, de egy bennfentes informátoromnak a csavapcsicsi lepénnyel és ajvárral (890 Ft20141018) nagyon ízlett. Ezeket a finomságokat, a kávéval és egyes üdítőkkel együtt a hátsó pultnál tudjátok megrendelni, amit Balkán Bisztrónak neveztek el.

Csevapcsicsi almás házi jeges teával
Aki erre jár ugorjon be és kóstoljon meg egy frissen csapolt kézműves sör, egyen mellé valami ételkülönlegességet és lehet még egy jó baráttal is összefut...

További infót a Facebook oldalukon találtok.

Üdv.: CsPK

A folyamatosan változó sörkínálat
Ötletes asztaldekorációNincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése