2014. 11. 18.

Pécsi Est Café (Pécs, Rákóczi út 46, Kereskedők Háza, Római szint)

Sziasztok!

Valószínű minden bulit, koncertet kedvelő pécsi volt már az Estben vagy legalább hallott róla. A városban évente nyitnak ki és csuknak be a szórakozóhelyek, de az Est Café eddig még tartja magát, mint a pécsi éjszaka bulifelelőse. Itt szokták tartani az egyetemi közgázos és jogász partikat, valamint a közkedvelt együttesek is általában itt lépnek fel, kivéve, ha nagyobb koncerthelyszínre van szükség.

Közönség a koncerten
Maga a hely elrendezése és mérete szerintem pont ideális a kisebb-nagyobb bulik és koncertek megrendezésére. A berendezés ötletesen és igényesen van kialakítva, a falakat rock relikviák és Gróf Balázs rajzai díszítik. Ha valaki éppen nem fér a színpad közelébe, az se bánkódjon, mert lapos képernyős tévéken követheti az aktuális performanszot, a kép nem éppen a legélesebb, de jobb mint a semmi. Nagyobb sportesemények megtekintésére is lehetőséget szoktak biztosítani a hátsó teremben, ahol az ülőhelyek lelátószerűen vannak kialakítva, hogy igazán jó legyen az élmény.

A hátsó terem a lelátóval
Összesen három pult gondoskodik a vendégek kiszolgálásáról. Az italpaletta igazán széles, minden megtalálható, ami egy ilyen helytől elvárt. Az árak nem éppen a legolcsóbbak: egy korsó Soproniért 480 Ft-ot20141101 kérnek, amihez nagyjából be tudjátok lőni a többi ital árát is. De a tapasztalt bulizók nem a helyszínen szokták elkezdeni az alapozást... :P A kiszolgálás - hát nem is tudom, hogy fogalmazzak - elég változó. Futottam már bele tök bunkó kiszolgálócsajba, de általában igyekeznek gyorsan és illedelmesen kiszolgálni.

Az egyik pult
A bulit biztosító "portásokkal" se kerültem eddig összetűzésbe, mindig kedvesek és segítőkészek voltak. Ingyenes ruhatár is tartozik a helyhez, ami télen nagy segítség, mert nem kell tartogatni vagy a szórakozás alatt figyelni a cuccokat. Eddig mindenem megvolt, amit leadtam nekik, és ha netán valaki véletlenül belefutna egy féktelen bulizásba, az se nagyon aggódjon, ahogy hallottam, az elhagyott és ottfelejtett cuccokat is gondosan megőrzik.
Mi egy Szabó Balázs Bandája koncerten voltunk utoljára, ami kicsit rétegzene, de így is elég sokan kíváncsiak voltak rá. A hangosítást is jól eltalálták, jól szóltak a dalok, talán eddig csak egy olyan koncerten voltam itt, ahol fura volt a hangzás egy kicsit.

A színpad Szabó Balázzsal
A szokásos partik alatt játszott zenékről inkább nem szeretnék nyilatkozni, mindenki döntse el maga, hogy a zenei ízlésének megfelel-e. A törzsközönség nagyban függ az éppen aktuális programtól, de általában az egyetemista korosztály szokta képviseltetni magát.
Szóval aki egy jó kis koncertre vagy éppen bulizásra vágyik, annak irány Pécs egyik közkedvelt helye, az Est Café.

A honlapjukon és Facebook oldalukon megtaláljátok az éppen aktuális bulikat, koncerteket, programokat.

Üdv.: CsPK

Ui.: aki a szórakozás során megéhezne, csillapíthatja éhségét egy hot-dog-gal, ugyanis a mozgó büfé minden bulinál, koncertnél megtalálható a bejáratnál. Én teszteltem, és nem rossz. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése