2014. 11. 28.

Ziccer (Pécs, Jókai Mór u. 15.)

Sziasztok!

Anno még a Hemingway söröző helyén nyílt meg szép reményekkel a Ziccer. A berendezést szépen és stílusosan felújították, lehetett itt finomakat enni, változatos italkínálatuk volt csapolt sopronival megfűszerezve és még meccseket is nézhettél a nagyképernyős tévéken. Hétvégenként alig-alig lehetett bejutni a kétszintes söröző-étterembe, annyira népszerű volt. Az alsó szinten lánybúcsúkat, születésnapokat, nagyobb baráti összejöveteleket tartottak, a felső szinten pedig mindig zajlott a szokásos "kocsmaélet". A hely melletti kapualjban kialakított kiülős rész sem volt rossz annak, aki nem bírta a benti klímát vagy csak egy kis friss levegőre vágyott. Aztán a környékbeli helyekhez mérten alacsony árakat szépen elkezdték emelni és valahogy kikoptak az emberek a helyről egészen addig, míg be nem zártak.

Ziccer - bejárat
Nemrég azonban újra megnyitotta kapuit, bár még nem a régi fényében tündököl, de hát minden (új)kezdet nehéz. A régi berendezés és stíluselem nagy része megmaradt, viszont a rattan székeket kicserélték kicsit egyszerűbb fehér huzatúakra, ha jól emlékszem, az asztalok régen is ilyenek voltak.

Ziccer - belülről
Ismét napi menüvel kínálják a betérő vendégeket, én még személy szerint nem ettem itt, de ha valaki kipróbálta már, nyugodtan írja meg hozzászólásban. Az italkínálat még eléggé szegényesnek bizonyult amikor ott jártunk, csak üveges Miller és Heineken volt dobozos Sopronival és a szokásos üdítőkkel, rövidekkel karöltve. Mi a Sopronit (350 Ft20141119) választottuk visszatérve a régi emlékekhez, bár kissé illúzióromboló volt vendéglátóhelyen dobozos sört inni, de azért pohárba kitöltve még nem olyan vészes.

Ziccer - Soproni
A kiszolgálás nagyon jó volt és azt mondták, szeretnének/fognak majd csapolt sört is árulni - gondolom, ha újra lendületbe jön a hely, bővítik az italkínálatot. Beállítottak egy zenegépet és egy csocsóasztalt is hátulra vendégcsalogatónak, és egy TV is felkerült a falra, ha esetleg valaki meccsnézésre vágyik.

Ziccer -csocsó, zenegép, TV
Reméljük a Ziccer újra lendületbe jön és visszatér régi fénye, hogy legyen hol eltölteni egy-két jó összejövetelt a barátokkal.

Üdv.: CsPK

Ziccer - régi díszítések a falon
Ziccer - új székek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése