2014. 12. 03.

Belső Kert (Pécs, Király utca 20.)

- A Világ szeme elől rejtve, mégis az orrunk előtt –

Sziasztok!

A hétvégén ellátogattunk a belvárosba és felfedeztünk egy nagyon kis otthonos, kreatív kávézót. A Belső Kert a Király utcán bújik meg az egyik kapualjban. Nem hirdeti magát nagy neon feliratokkal vagy hihetetlen akciókkal. Szolidan egy tábla jelzi az árakat a bejárat mellett és egy kirakatban tekinthetőek meg az art caféra jellemző kerámiafigurák.
 
Belső kert - bejárat a Király utcáról
Amint belépsz a kapun, egy átjáróba érsz, a mai modern világot kívül hagyva léphetsz be egy elvarázsolt kertbe. Szépen lassan szoktat az udvarra vezető folyosó a sok kerámia figurára és a kert hangulatára. Mikor elhagyja az ember a folyosót és a Kertbe ér, addigra annyira nem is tűnik bizarrnak a hely. Rengeteg szín és forma tárul elénk, amint átérünk. Kerámia törpék, madarak, virágok és apró varázslatos lények bújnak meg a kertben a növények között.

Belső Kert - kerthelyiség
Egy kis féltető alatt találhatóak meg a kinti kis bútorok, sok színes párnával és pokrócokkal, hogy a hidegebb estéken is kint lehessen élvezni a kert adta lehetőségeket. Hangulatos kis dekorációs elemek találhatóak a tető alatt is, teljes összhangban a Kert hangulatával.

Belső Kert - a féltető alatti kiülős
Az udvarra nyílik kettő belső tér. Az egyik a Shop, a másik pedig a Café fedett része. A Caféba lépve hihetetlenül meleg színek tárulnak elénk. Színes asztalok körül színes székek és hihetetlenül kreatív falfestések. Mivel a Kert nem csak egy szimpla kávézó, hanem egyben Galéria is, így a falakon helyi művészek képeit tekinthetik meg a látogatók. A Kerámiatárgyak és a kiállított képek pedig megvásárolhatóak. (További információ a Facebookon).
 
Belső Kert - kreatív falfestés és dekoráció
Belső Kert - galéria a falakon
A Café melegséget sugároz, épp ezért tökéletes randihely, ha egy kis nyugira és meghittségre vágytok a Párotokkal. Ha viszont egyedül mennél el teázni valahová, akkor is tökéletes választás a Kert, hisz többféle olvasnivaló várja a vendégeket.

Belső Kert - hangulatos kis asztalok
A kiszolgálás gyors és közvetlen, a pultos fickónak még humorérzéke is van, ami manapság ritka a vendéglátó iparban.

Belső Kert - a pult pöttyös bögrékkel
Az árak teljesen rendben vannak, és a kínálat is lefed minden igényt. Van minden ami szemnek szájnak ingere, a koffeinfüggőknek kávé, a Muslincáknak borocska (forralt bor 150 Ft/dl20141129) és a Sörösöknek is van bőven választék. Csapon ugyan csak Soproni (380 Ft20141129) kapható, de üveges sörökből van választék rendesen.
 
Belső Kert - korsó Soproni és forralt bor
Belső Kert - hűtő
A Belső Kertet csak ajánlani tudom, ha ki akarsz szakadni a városi nyüzsgésből és kellemes környezetben szeretnél kikapcsolni egy kicsit.

Üdv.: H.

Belső Kert - cicás falfestés
Belső Kert - szolid hirdetőtábla

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése