2014. 12. 10.

Karavella (Pécs, Kazinczy utca 3.)

Sziasztok!

A Művész presszón és az Egyleten kívül is van még élet kézműves sör fronton a városban, ez pedig a Karavella. Kicsit eldugott helyen van a Kazinczy utca közepén, de aki célirányosan megy, az tuti oda fog találni.

Karavella - bejárat
A bejárat mellet egy kis asztal fogad minket pár székkel körberakva, és különböző sörös plakátok hirdetik, hogy igen, jó helyen járunk. Az ajtón belépve elénk tárul maga a söröző. Nem túl nagy, nem túl kicsi, megvan a maga varázsa. A dizájnt gondolom a hely nevéből fakadóan - a Karavella egy középkori hajótípus - úgy alakították ki, mintha egy hajó belsejébe csöppentünk volna, egy bárpulttal kiegészítve. Az ülőhelyek egy részéhez presszós asztalok tartoznak, amik nem a kedvenceim, de hál' Istennek hozzájuk csaptak még egy termetesebb asztalt is, ha valaki nagyobb társasággal érkezik vagy nagyobb testalkattal rendelkezik. A pult szerelmeseit pedig bárszékek várják. A legnagyobb asztalon egy sakktábla teszi otthonosabbá a helyet, a falakat pedig a sörökhöz kapcsolódó plakátok díszítik. A világítással még játszhatnának egy kicsit, nekem valahogy túl világos volt az egész, hiányzott az a "kocsmai meghittség".

Karavella - kisebb asztal
Karavella - bárpult
Karavella - a nagy asztal a sakktáblával
A kínálatuk rendkívül széles, egyszerre négy sörcsapon lehet kézműves sört kérni, ami egy ekkora helyhez képest szerintem igazi kuriózum. A falra felszerelt polcokon pedig az üveges sörök várják, hogy gazdára találjanak. A több mint 60 fajta kézműves és nemzetközi sörkülönlegességekből álló palettán szerintem mindenki megtalálja a számára legjobbat, sőt még elvitelre is kérheti a kiszemelt terméket. Én a Fóti Zwickl-t próbáltam ki (670 Ft20141129 egy korsóval), ami egy erősen komlózott, szűretlen világos lager típusú sör; hozta az elvárt minőséget, elég friss és hideg volt. Akik nincsenek annyira oda a sörökért, azok se essenek pánikba, többfajta folyó borból, rövidből és üdítőből lehet választani. Az árak nem túlzóak, de mint tudjuk, a kézműves sör nem egy olcsó mulatság.

Karavella - az üveges sörkínálat
Karavella - Fóti Zwickl
A kiszolgálás rendkívül korrekt volt, a pultos srác készségesen beszélt a kiszemelt sörökről, látszott, hogy szereti és ért is hozzá, amit csinál. A korsók tiszták, az asztalok rendezettek voltak, és a melléghelyiségek piktogramjai igazán feldobták a napomat. (-:
Az idén nyáron nyitott söröző ígéretesnek tűnik, reméljük a belvárosi elhelyezkedés, a széles kínálat és a Trafikhoz való közelség még sokáig dagasztja a vitorlájukat...

Üdv.: CsPK

Karavella - a cégér

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése