2014. 12. 21.

Pécsi vásár Advent utolsó vasárnapján

Sziasztok!

Kilátogattunk a pécsi vásárba Advent utolsó vasárnapján. Egyből bele is futottunk az első problémába: parkolóhely keresés. A pláza környékén úgy kellett vadászni a szabad helyekért, egymás hegyén hátán álltak az autók. Szerencsénkre épp elment valaki így gyorsan sikerült beslisszolnunk a helyére.

Pláza - parkoló
A vásárhoz érve is hatalmas tömeg fogadott minket. A bolhapiacos rész bizonyult a legnépszerűbbnek, alig lehetett a tömegben előre haladni.

Pécsi vásár - bolhapiac
A kezdeti nehézségek után kárpótoltuk magunkat egy kis minifánkkal (350 Ft20141221). A frissen készült meleg finomság jól esett a hirtelen jött hidegben. :)

Pécsi vásár - minifánk
A kisállat vásár ilyenkor kihagyhatatlan program, ha valaki fel akarja tölteni a cukisági szintjét. Találkoztunk gazdára váró aranyos kiscicákkal, nyuszikkal, kutyusokkal és a haszonállatok is szép számmal képviseltették magukat.

Gazdira váró kutyusok
Tyúkketrec

Sőt, még egy ritkaságnak számító Akita kölyökbe is belefutottunk - ez a fajta szerepelt a Hacsi című filmben.

Akita kutyus
A vásár többi része a szokásos kínálattal hívogatta a vásárlókat, akik nagy része szerintem inkább csak nézelődni ment ki a forgatagba, mint vásárolni. Ruhák, illatszerek, könyvek, szerszámok és mindenféle kacat között lehetett válogatni az árusoknál. Nem tudom létezik e olyan dolog, amit nem lehet itt megkapni...

Ocsmány-ruha vásár
Kacatvásár

Kicsit fáradtan és átfagyva távoztunk a karácsony előtti utolsó vásárból, de megérte kilátogatni.

Üdv.: CsPK

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése