2015. 01. 11.

Streat (Pécs, Király utca 35.)

Sziasztok!

Végre nekünk is sikerült eljutnunk Pécs egyik legújabb hamburgerezőjébe a Streat-be. Régebben is sétálgattam a Király utca vége felé, de valahogy sose szegeződött rá a szemem a helyre, nagyon beleolvad a környező üzletekbe.

Streat - bejárat
Streat - pult

A belső teret egyszerűen és nagyszerűen, minimal stílusban alakították ki, "kerti" székekkel és stramm fa asztalokkal. Azt kicsit furcsálltam, hogy csak két személyes asztalok és egy nagy tíz személyes van. Mi például négyen voltunk, ami kicsit kevés a nagy asztalhoz, de egy kicsihez már nem tudtunk volna kényelmesen leülni. Ha mondjuk két ilyen társaság van éppen a helyen, akkor a nagyobb asztalnál tudnak csak leülni, ami meg szerintem menza feeling-et kölcsönöz...

Streat - nagy asztal
Streat - étlap

Az étlapjuk igazán dizájnos és megnyerő. Többféle hamburger, szendvics, reggeli menü közül lehet választani és még vega burgert is lehet kapni, így a húsmentes életet tartó haverokat se kell otthon hagyni. Én egy marhaburgert választottam, amit a pultnál kellett megrendelni, viszont az elkészült menüt kb. 10 perc múlva már kihozták az asztalhoz, ötletesen egy tálcának újraértelmezett rajztáblán szolgáltak fel, utoljára talán általános iskolás koromban láttam ilyet. :) A kiszolgáló srác elég életunt volt, a sörömet (üveges Soproni 450 Ft20150110) is nekem kellett kivennem a hűtőből és poharat sem találtunk az italokhoz. A hambi mellé járt egy kis krumpli és coleslaw is - mint kiderült egy kis guglizás során, hogy amerikai káposztasalátát takar - ami nekem inkább csak díszítés volt mint egy adag. :P

Streat - marhaburger, sült krumpli, coleslaw
A buci és a marhahús is nagyon finom volt, az alapanyagok frissek és ízletesek voltak, régen ettem már ilyen jó hamburgert, viszont nekem 1000 Ft-ért kicsit kevésnek bizonyult, de aki nem fát vág egész nap, annak szerintem pont elég. A szórólapjukról kiderült, hogy házhoz szállítást is vállalnak, így aki nem akar kimozdulni egy hamburger miatt, az otthon is tudja élvezni eme finomságokat.

Streat választék
Nagyon hiányzott már a városból egy ilyen hely, remélem kitartanak a hányatott sorsú Király utcában és még sok hamburgerrel örvendeztetik meg a pécsieket.

Üdv.: CsPK

Streat - a kétszemélyes asztalok
streat a falon

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése