2015. 02. 17.

Café Paulus (Pécs, Ifjúság útja 4.)

Sziasztok!

Az elmúlt 10 évben talán ez az étterem fejlődött és növekedett a legjobban a városban. A kis BTK-TTK melletti kávézó, étterem egy egész vendéglátóipari "komplexummá" nőtte ki magát. Régebben is jártunk ide még az egyetemi évek alatt egy két sörre és spagettire, de a mai kibővített változatot is sikerült már többször meglátogatni. A kezdetihez képest a férőhelyek számát többszörösére bővítették, több teremmel és egy elhúzható üvegfalas terasszal is bővült a hely, amely az egyetemi városrész egyik színfoltja. A berendezés és a színek a modern kort tükrözik, minden a helyén van, ahogy az egy ilyen stílusú étteremben illik: az asztalok és a székek nem lelakottak, figyelnek a szép terítésre, a felszolgálók sürögnek-forognak lesve a vendégek óhaját-sóhaját.
Paulus - modern, igényes környezet
Paulus - rendezett asztalok és székek

Viszont szerintem már kicsit túlzásba is viszik a "Hozhatok még valamit?" túl sűrű ismételgetését, de ez legyen a legnagyobb baj. Egy másik kellemetlen dolog, amit még észrevettünk, hogy az ajtókhoz nem csináltak szélfogót. Egyszer, csak az ajtó mellett kaptunk asztalt és az est közepe felé már kezdett lefagyni a lábam az ajtónyitogatások során, úgyhogy aki helyet foglaltat télen, erre is érdemes odafigyelnie.
Az italkínálat elég széles, szerintem mindenki megtalálja a maga ízlésének megfelelőt, kiemelném pozitívumként, hogy a helyi sörfőzde termékeit lehet kapni a sörcsapokon (Szalon korsó 380 Ft20150217, Szalon barna, Pécsi sör korsó 540 Ft20150217, Három Királyok!) és a borkínálat is felettébb kielégítő. 
Paulus - pécsi hely, pécsi sörök
Az ételkínálat viszont elég kommersz szerintem: készételekből, tésztákból, pizzákból, sült ételekből áll. Egyszer belefutottam itt egy szörnyen rossz chilis babba. Őszintén szólva semmi pozitívum nem volt benne, túl híg volt, semmi ízzel, a kukorica kemény volt, olyan volt mintha a mélyhűtő hátuljából kaparták volna elő és egy kis melegítés után tálalták volna, és ráadásul lángos helyett csak kenyeret adtak hozzá.
Paulus - a rettegett chilis bab
Olyan érzésem volt az ételekkel kapcsolatban, mintha egy nagyüzemi konyhában futószalagon gyártanák az ugyanolyan, elronthatatlan mirelit kajákat; jó-jó, de semmi extra. Persze valahol érthető, ha nagy fős társaságokra van berendezkedve a hely, de azért feldobhatnák egy kicsit az étlapot...
Összefoglalva: a Paulus az egyetemi városrész egyik legszebb étterme, kávézója széles, de kommersz ételválasztékkal, viszont ideális hely nagyobb összejövetelekre. Kimondottan ajánlom a teraszukat egy kis tavaszi kávézásra vagy nyári hűsítő sörözésekre... :-)

A honlapjukon találtok még további képeket és infókat.

Üdv.: CsPK

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése