2015. 03. 20.

Café Zacc (Pécs, Mátyás király u. 2.)

Sziasztok!

A Zacc bejárata
Mivel is ünnepelhetnénk a 100. poszt megszületését a blogon, mint az aktuális törzshelyünk bemutatásával a Café Zacc-al. Ezt a latinos kávézót - mert ugye a kocsma szóra már mindenki összeráncolja a szemöldökét - a Jókai tértől pár lépésre a belváros egyik kis utcájában a Mátyás király utcában találjátok.
Én személy szerint ezért is szeretem, mert nincs annyira szem előtt, kicsit el lehet bújni a város forgataga elől, de mégis a központban van és nem utolsó sorban itt csapolják az egyik kedvenc söröm.
A berendezés a már említett latinos irányvonalat követi: rattan székekkel és mediterrán színvilággal, a falakat ehhez kapcsolódó óriásplakátok díszítik és a hozzá tartozó latin zenék adják meg a hely alaphangulatát. Külön felhívnám a figyelmet a pultot tartó színes kis téglákra, ahova bárki felírhatja a nevét, a monogramját szerelmével vagy megoszthat valami mélyenszántó gondolatot a nagyérdeművel. Hátrányként a kerthelyiség hiányát tudnám felhozni, de azért a klimatizált belső tér nyáron kompenzálja ezt. Régebben volt kiülős részük a Jókai téren, nem tudom mostanában terveznek e ilyen akciót.
Mediterrán hangulat
A törzsközönség elég széles spektrumon mozog, szerencsére nem a csitri korosztály és a kisfröccsös alkeszek szoktak ide járni. Ideális hely egy délutáni romantikus randihoz, baráti beszélgetésekhez, mivel nem a kocsmazaj és a hangos zene nyomja el a saját hangunkat. Viszont hétvégi estéken már eléggé tele szoktak lenni, ami pub-os hangulatot kölcsönöz a helynek, úgyhogy érdemes asztalt foglaltatni, ha biztosra akarsz menni. Rendelkeznek egy 10-20 fős privát teremmel is, ahol nyugodtan lehet baráti rendezvényeket tartani vagy sporteseményeket nézni.
Mátyás király, Jókai utca sarka - hívogat a Zacc
A kiszolgálásról elég nehéz írni "törzsvendégként", mivel a pultosok már nem idegenként kezelnek minket, de szerintem a kiszolgálás teljesen rendben van. Viszont, ha láttok betérni egy csapat csajt, amint koktélozáshoz készülődnek, akkor rohanjatok a pulthoz, mert az italok elkészítése ilyenkor eléggé lefoglalja a pultosokat és lehet hogy ital nélkül maradtok egy időre...

Egy jó korsó Zlatý
Az italválaszték szerintem bőven kielégít minden igényt, széles koktélválasztékkal, üveges és folyó borokkal és kétfajta csapolt sörrel (Zlatý Bažant korsó 390Ft20150320; Soproni Fekete Démon 450Ft20150320) oltják a betérő vendégek szomját és melegszendvicsekkel csillapítják az éhségét. Az árak általában a belvárosi trendekhez igazodnak, valamivel talán olcsóbbak is, és érdemes odafigyelni a rendszeres programokra, kiállításokra és ital akciókra.
Aki egy kis latinos hangulatra, egy jó kávéra esetleg egy kis sörözésre vágyik, annak itt a helye, de csak úgy, ha nekem is szorítotok. :)

A Facebook oldalukon megtaláljátok az aktuális programokat.

Értékelés:

Külcsín: **** 4/5
Kiszolgálás: **** 4/5
Minőség: **** 4/5
 Sz..benyomás: ***** 5/5
Összesen:
17/20

Üdv.: CsPK

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése