2015. 03. 03.

Crystal Étterem (Pécs, Citrom u. 18.)

Sziasztok!

Ezúttal az egyik kedvenc belvárosi éttermemet szeretném bemutatni annak, aki még nem ismerné, a Crystal-t. Az ok, hogy miért kedvelem annyira, az, hogy itt minden megvan, amit az ember elvár egy valamire való étteremtől: minőségi, finom ételek megfizethető áron, kényelmes ülőhelyek, kedves kiszolgálás, és ideális elhelyezkedés. Jó párszor ebédeltem/vacsoráztam már itt és eddig majdnem minden kifogástalan volt.

Az étterem kívülről
Az étterem egy nagy helyiségből áll, ahol két-, négy-, illetőleg hatszemélyes asztalok vannak, emellett jó időben rendelkezésre áll egy hangulatos terasz a várfal árnyékában. A hely stílusa egyszerű, de elegáns és trendi, az asztalok és székek tisztasága pedig mindig rendben volt, ami sajnos nem minden vendéglátóhelyen számít alap dolognak.

Rendezett asztalok
Modern stílus

Hétköznap változatos menüvel csalogatják a vendégeket 890201412 forintért, ami ár-érték arányban szerintem az egyik legjobb a belvárosban, ezért néha várni kell, hogy asztalt kapjon az ember déltájban. Az étlap kínálata egyeseknek furcsa lehet, volt, aki azt mondta, hogy azért nem megy oda, mert kevésnek találja a választékot. Pedig az étteremkritikusok szerint, ha egy átlagos méretű étterem óriási kínálattal rendelkezik, az általában azt szokta jelenteni, hogy mirelit ételekkel dolgoznak.

Hétköznapi menü
Visszatérve a Crystal-ra, szerintem teljesen jó az étlap, többféle szárnyas- és sertéshús, illetőleg steak-ek, halak, tészták és rizottók közül lehet választani, eddig mindig friss és finom volt, amit itt ettem. Érdekesség, hogy nincsen állandó desszertkínálat, hanem változó napi desszert ajánlat van. Ettem itt már somlói galuskát, csokitortát, mindegyik nagyon finom volt, de a csokitorta cseresznyemártással és lime fagyival tálalva mennyei volt, a cukrászdák elbújhatnak mögötte, annyira finom volt. Az itallap is kielégítő, a "szokásoson" kívül minőségi pálinka és borkínálat található, bár azt hiányoltam, hogy a helyi sörfőzde minőségibb termékeit nem lehet kapni.

A kiszolgálás kedves, udvarias, garantált a jó hangulat, egyszóval, csak ajánlani tudom a Crystal-t!

Üdv.: M


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése