2015. 03. 31.

Pécs, Húsvét 2015

Sziasztok!

Már mindenhol látni a városban a húsvéti készülődés nyomait, az üzletek húsvéti köntösbe öltöztek és talán még az igazi tavaszi idő is ránk köszönt a viharos hétvége után, bár előre láthatólag hideg idő lesz. A pécsi Árkádban egy halom óriás húsvéti tojás díszeleg, melyek körül egy kisvasút kering körbe-körbe rendíthetetlenül, a kisebb korosztály számára. Persze le kell érte perkálni 300 Ft-ot gyermekenként, hogy még egy kicsit le tudják húzni a szülőket így húsvét előtt.

Húsvét, Pécs Árkád - az ünnepi díszítés
Nem csak csoki, de élő nyulakat is szemügyre vehetnek itt a városi gyerekek, amik estére azért már elég kellemetlen szagot árasztanak, nem csoda, hiszen nem egy bevásárlóközpont az ideális lakókörnyezetük...

Nyuszik az pécsi Árkádban
A Széchenyi téren a gigantikus ló után egy hatalmas húsvéti tojás látható, amit déli szomszédainktól kaptunk ajándékba (sajnos a viharos szél fel is döntötte). A négy évszak egy-egy meghatározó momentumát festették a tojásra, ami igazán népszerű kicsik és nagyok körében is, sokan megállnak egy-egy fényképre a műalkotás mellett.
Tábla a tojás kilétéről
Gigantikus ló után hatalmas tojás
Az évszakokat ábrázolja
Üdv.: CsPK

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése