2015. 06. 02.

Utolsó NB I-es focimeccs: nem kapott licenszet a PMFC a következő idényre

Sziasztok!

Gyászol a B-közép
Előre leszögezem, hogy nem vagyok nagy focidrukker, nem is nagyon konyítok a focihoz. A TV-ben is csak a döntő előtti pár BL meccset szoktam megnézni, de az előző hét pénteken megrendezett utolsónak mondott NB 1-es focimeccsre én is kilátogattam.
Hogy miért? Mert Pécsnek és a pécsieknek szüksége van egy NB 1-es focicsapatra és az a módszer, ahogy elbántak velük, nem nevezhető számomra tisztességesnek (a csapat nem állt kieső helyen a bajnokságban). A részleteket még sajnos nem hozták nyilvánosságra, de kíváncsian várom az MLSZ indoklását, hogy mi lehetett az az óriási vétség, ami miatt egy megyeszékhely nem kaphat indulási lehetőséget a következő idényben. Aki részletesebben szeretne utánaolvasni a kialakult helyzetnek az könnyedén "kiguglizhatja".
A meccs elején a B-középpel az élen a város megmutatta, hogy igen is van igény a focira Pécsett, szerintem még a Mecsek másik felén is lehetett hallani a hangjukat. A skandált rigmusokból nem szeretnék most idézni, de szerintem mindenki el tudja képzelni, hogy nem fogták vissza magukat a srácok.

Az utánpótlás is képviseltette magát a pályán
A kezdőrúgás előtt felvonultatták a PMFC korosztályos játékosait, hogy megmutassák, mennyi fiatalt is oktatnak a csapat berkein belül és mennyi gyermektől fosztják meg azt az álmot, hogy Pécsett az első osztályú bajnokságban játszhassanak. A meccset végül a PMFC nyerte meg 2:1-re, így utoljára és egy jelképes koporsóval el is temették a pécsi focit a pálya közepén...

A B-közép
Remélem a város hamarosan megoldja a helyzetet és a pécsi foci sorsát a hóna alá veszi, úgyhogy ismét NB 1-es meccset láthasson a pécsi focirajongó közönség.

Üdv.: CsPK

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése