2015. 07. 30.

Europa Cantat XIX Pécs 2015, Kórusok éjszakája

Sziasztok!

Bevallom őszintén először teljesen szkeptikusan álltam hozzá az Europa Cantat-hoz: idejön a városba egy csomó énekes, akik az általam hallgatott zenéktől teljesen messze álló performance-szal rendelkeznek. De egy kis győzködésre beadtam a derekam és kilátogattunk előző hét vasárnap a kórusok éjszakájára. Először akkor esett le az állam, amikor megláttam a Széchenyi teret: tele volt emberekkel, kórusokkal, bazárosokkal vasárnap este. Már egy jó ideje taposom Pécs utcáit, de ilyet még nem láttam.

Széchenyi tér vasárnap este
Széchenyi tér vasárnap este
A téren már javában énekelt egy kórus, amikor elhaladtunk mellettük, de mi a Nick udvarba vettük az irányt, hogy megnézzünk egy svájci kórust.
Nick udvar
Itt még annyira nem jött meg a kedvem, de aztán átsétáltunk a székesegyház mögötti bástyához (előtte nem is tudtam, hogy létezik egyáltalán ez a hely), ahol szintén egy svájci kórus adta elő a műsorszámát. A bástya belsejét szépen kivilágították, rendkívül jó hangulatot teremtve az előadáshoz. A 11 lányból és egy kórusvezetőből álló csoport egy igazán lenyűgöző produkciót adott elő különböző országokból származó dalokból. Engem teljesen magával ragadott, innen gratulálok nekik. :) Sőt a végén még a közönség is beszállt az éneklésbe, akik nagy része szintén Cantat-os volt, hát itt már leesett az állam...

Svájci kórus a székesegyház melletti bástyában
Útközben azért találkoztunk a helyi utcai zene erőivel is, a bendzsós bácsi személyében:

Helyi zenei erők
Aki csak teheti, látogasson ki valamelyik programra!

Üdv.: CsPK

Ui.: a Punnany Massif-al még egy jó kis dalt is összehoztak ez alkalomból:Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése