2015. 08. 08.

PTE Botanikus kert (Pécs, Ifjúság útja 6.)

Sziasztok!

Előző héten nem volt az a szuper jó idő, így a strandolás helyett valami alternatív programot kellett keresnünk magunknak. A választásunk az Ifjúság úton található PTE Botanikus kertjére esett, amit nemrég újítottak fel Európai Uniós és a Magyar Állam által nyújtott támogatásból. Egy hirdetőtáblát is kiraktak miszerint 214 738 130 Ft-ot költöttek rá. Amúgy a tábla egyáltalán nem illik bele az összképbe, de a 130 Ft-ból a támogatási összeg végén remélem azért vettek a munkásoknak egy kávét a helyi automatából.

A fejlesztés táblája
Hogy milyen is a kert? Nekem nagyon tetszett. Rendezett, tiszta, nyugalom és béke van, látszik, hogy van gazdája a területnek.

Rendezett környezet
Mi főként a sportpálya feletti részen sétálgattunk, ahol az európai mediterrán világ jellemző növényeit lehet látni.

Mediterrán világ
A fákat, bokrokat mindenhol gondosan feliratozták és információs táblákon olvashatóak az adott rész növényvilágának jellemzői, hogy az ember el tudjon igazodni a növények kusza neveiben és rendszerében. Gondolom az itt tanuló diákok is nagyon örülnek, hogy nem csak tankönyvekből tudják megszemlélni az élővilág ezen részét, hanem élőben is.

Gondos feliratozás
Ismertető tábla

A kert teljesen ingyenesen látogatható, legalábbis tőlünk nem kért senki belépőjegyet, viszont az üvegházakba való bejutásért valamennyit fizetni kell. A kerthez felvezető út mellett található épületnél pedig még vásárolni is lehet egy-két virágot.

Még virágokat is lehet venni. :)
Irigylem az itt tanuló egyetemistákat, hogy ilyen szép környezetben tölthetik el diák éveiket. Aki még nem járt itt, vagy ki akar szakadni a városi forgatagból, az feltétlenül látogasson el ide és ismerkedjen a növényvilággal egy kicsit. :)

Üdv.: CsPK

Végre valami közönséges, nem trendi, nem celeb...
Az üvegházakba már belépőjegyet kell venni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése