2016. 01. 20.

Király21 (Pécs, Király utca 21.)

Sziasztok!

Már egy jó ideje megnyílt a Király utcában a Király21 beerhouse & grill, de nekünk csak nemrég sikerült eljutnunk ide. A névválasztás szerintem egyszerű és frappáns lett, de ezt a beerhouse-t nem tudom hova tenni. A csapolt sör választék tényleg széles, de 590 Ft-ot elkérni egy korsó Kozel-ért azért szerintem elég durva... Persze lehet mondani, hogy akinek nincs pénze az vegye meg a kisboltban és igya meg otthon, de azért ez mégiscsak egy beerhouse, amit én úgy képzelek el, hogy széles sörkínálat (ami stimmel) és viszonylag elviselhető sörárak vannak (ami nem).

Cégér
No, de kanyarodjunk vissza az étteremhez. A belső teret igazán hangulatosra sikerült kialakítaniuk. Körbe lambériázott falak, hangulatos képek, kényelmes székek és stramm asztalok várják a betérő vendégeket.

Hangulatos képek és burkolat
Az étlap kínálata igazán széles: pizzák, burgerek, saláták, tészták, grillezett húsok steakek, mexikói ételek és minden egyéb finomság közül lehet választani. Az ital és étlapjukat nem is részletezném tovább, a honlapjukon megtaláljátok minden egyéb más részlettel együtt. Én egy chipotle chikent választottam 2500 Ft-ért, ami egy roston csirkemellet takar szósszal, rizzsel és pikáns kukorica salátával. 

Chipotle chiken
Az étel nagyon ízletes és friss volt, a kukorica saláta tényleg pikánsra sikerült, a rizs tényleg jázmin rizs volt és az adagot is éppen csak meg tudtam enni. Nem vagyok egy gasztroguru, de én teljesen elégedett voltam vele.

A pult
A kiszolgálással minden rendben volt, gyorsak és segítőkészek voltak és távozáskor megkérdezték, hogy mindennel elégedettek voltunk e, amit én elég szép gesztusnak tartok. Az asztalok tiszták és kulturáltak és végre egy hely, ahol a bors és a sószóró sem volt undorítóan redves, ahogy azt a magyar vendéglátásban már megszoktuk.
Összességében azt kaptam a Király21-től, amit elvártam. Ha ismét arra járok kipróbálom majd a hamburgerüket is, hogy megéri e a pénzét. :P


Értékelés:

Külcsín:****4/5
Kiszolgálás:*****5/5
Minőség:****4/5
 Sz..benyomás:****4/5
Összesen:
17/20

Üdv.: CsPKNincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése